lauantai 14. toukokuuta 2011

Salkun kehitys toukokuussa

Sijoitusteni arvo on ei ole kehittynyt viime aikoina parhaalla mahdollisella tavalla. Nokia on ollut jatkuvassa laskussa, osingonjaon jälkeen osakkeen arvossa on ollut havaittavissa merkkejä vakiintumisesta noin 6€ tasolle. Tämä tarkoittaa kuitenkin huomattavaa negatiivista kehitystä suhteessa osakkeideni hankintahintaan.

Talvivaaara on ollut viimeiset pari kuukautta selkeässä laskusuunnassa ja seitsemän euron osakearvosta on lasketeltu nopeaa vauhtia kohti viittä euroa. Tämä on tuntunut salkussa painaen salkun arvoa tappion puolelle. Vaikka Talvivaaran osakkeet ovatkin vielä mukavasti voitolla, on niiden hyvä vastapaino tappiolla olevalle Nokialle vähentynyt selkeästi. En kuitenkaan näe laskua pakonomaisena myyntisignaalina, vaan harkitsen lisäostojen tekemistä.

UPM-Kymmenen osakkeet myin pois hieman osingonjaon jälkeen pienellä voitolla. Tämän jälkeen osakkeen arvo lähti jyrkkään laskuun ja päädyinkin ostamaan hieman suuremman määrän osakkeita alkuperäistä hankintahintaa halvemmalla takaisin. Kuitenkin ostohinnastani on vielä lasketeltu jonkin verran.

Orion ja Sampo ovat säilyttäneet arvoaan erinomaisesti. Orion on toistuvasti ilmoittanut paranevasta tuloksestaan ja osaikkeiden arvo onkin noussut varsin korkealle tasolle - 18 euron tuntumaan. Korkea arvostustaso onkin herättänyt mielessäni kysymyksiä osakkeiden myymisestä.

H&M on odotusteni mukaisesti noussut 200 SEK tasolta reilusti ylemmäs (230 SEK). Eli osakkeeni ovat mukavasti plussalla, tämä ei kuitenkaan juuri salkussa tunnu pienestä omistusmäärästä johtuen.

Uutena osakkeena hankin salkkuuni Outokumpua. Mielestäni Outokummun arvostustaso on laskenut varsin maltilliseksi ja osakkeen arvossa on keskipitkällä aikavälillä reilustikin nousuvaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut