keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Opintolaina sijoittamiseen

Päätin kesällä ottaa ensimmäistä kertaa elämässäni lainaa. Kyseessä on opintolaina, johon tutustuin tarkemmin viime keväänä ja huomasin, kuinka kannattavaa lainan nostaminen voikaan olla. Opintolainan järkevyydestä voidaan olla montaa mieltä. Moni on viime hetkeen lainan ottoa vastaan, etenkin jos sille ei ole varsinaista tarvetta. Itse olen taloudellisesti tilanteessa, jossa lainan ottaminen ei ole tarpeellista. Kuitenkin tästä huolimatta erittäin alhainen korkotaso houkutteli lainan nostamiseen. Opintolainalla sijoittamisesta löytyy hyvää ja monipuolista tietoa Googlen avulla, minkä takia en ala samoja asioita tässä toistamaan.

Päädyin nostamaan opintolainan täysimääräisenä, ja aion nostaa lainaerät koko opiskeluajaltani. Itse sijoitin ensimmäisen osan opintolainasta kokonaisuudessaan ASP-tilille, jonka korko on 1% sekä pankin myöntämä lisäkorko. Korkoa on siis mahdollista saada verottomasti jopa 5%, ja vastaavasti opintolainan korko on hieman yli 1%. Seuraaville erille yritän keksiä muita kohteita, todennäköisesti suuri osa menee Seligsonin rahastoihin. Kehotan kaikkia tutustumaan opintolainan mahdollisuuksiin ja tekemään omat päätökset sen kannattavuudesta.

6 kommenttia:

 1. Morjesta! Itselläkin on opintolainan ottaminen sijoitusmielessä ollut mielessä. Ainoa huolen aiheeni on, että jos elämäntilanne muuttuu sellaiseksi, että tarvitsisin jo pörssiin sijoittamani rahat, niin Kelahan siinä toteaisi kaikki myyntini pääomatuloiksi. Tämä johtaisi opintotuen alenemiseen, jolloin voisin joutua ongelmiin. Minullakaan ei tällä hetkellä ole tarvetta lainalle, koska asun kotona. Tulevista vuosista en osaa sanoa. Opiskelen alaa, jossa työllisyys on lähes varmaaa. Onko itselläsi vastaavia huolenaiheita?

  VastaaPoista
 2. Moi! Sama huoli on varmasti monilla, itse olen tehnyt niin että pyrin pitämään nopeasti saatavilla myös helposti käteiseksi muutettavaa rahaa sellaisen summan, että osakesijoituksiin kajoaminen olisi viimeinen vaihtoehto. Tuo Kelan pääomatulojen laskeminen on pörssisijoittamisen kannalta todella tyhmää toimintaa, sen takia sijoitushorisontti kannattaa opiskeluaikana pitää pitkänä. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, joten puskurirahastoa kannattaa pitää. Myös ottamalla lisää opintolainaa voi ainakin opiskeluaikana kiertää pahimman rahan tarpeen ja välttää kajoamisen pörssiin sijoitettuihin varoihin.

  Kannattaa harkita opintolainan sijoittamista asp-tilille, jolle saa hyvää korkoa ja tarvittaessa tilinkin voi purkaa, jos pakottava tilanne tulee. Tällöin tilistä nettoaa 1% vuotuisen koron, mutta menettää lisäkoron. Tämä ei myöskään vaikuta Kelan tulorajoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vastauksesta. Täytyy vähän tutkailla asp-puskurin luomista.

   Poista
 3. Itse olen myös nostanut opintolainaa sijoittamiseen. Elämäntilanteeni on sellainen että opintolaina on järkevää. Pohjakoulutus on, vakituinen työpaikka on ja työn ohella opiskelen AMK:ssa sosionomiksi. Miehenä sosiaalialalla ei ole ongelmaa työllistymisen kannalta.

  Ensimmäinen erän nostin syksyllä ja sen sijoitin kokonaisuudessaan osakkeisiin. Teliasonera, Coca Cola ja YIT:tä ostin. Pelkästään jo Coca Colan osinko kuittaa jo korot jota lainasta syksyn aikana kertyi.

  Hassua tuon opintolainan kanssa on se, ettei sitä voi nostaa ilman että nostaa opintotukea. Nostin koko syksyn opintotukea ja tammikuussa sitten maksan kaikki pois. Loppuopintojen ajan aion vielä nostaa lainaa ja jos ei parempaa sijoituskohdetta löydy, niin voin lyhentää autolainaa sillä.

  ps. Mielenkiintoinen blogi ja lähtee seurantaan.

  VastaaPoista
 4. Täältä löytyy lisää aiheesta:
  http://lautadiaries.com/2015/02/ld-sijoitusvinkit-tuplaa-rahasi-5-vuodessa/

  VastaaPoista
 5. Tarvitsetko kiireellisen lainan velkojen selvittämiseksi vai tarvitsetko pääomalainaa parantaaksesi yritystäsi? Pankit ja muut rahoituslaitokset ovat hylänneet teidät? Tarvitsetko lainan vakauttamista tai asuntolainaa? Älä etsi enää, kun olemme täällä, jotta kaikki taloudelliset ongelmasi olisivat menneisyyteen. Ota yhteyttä sähköpostitse:

  oceanfmortgages@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com

  Tämä on Ocean Finance -kiinnitykset. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille kohtuullisella 2%: n korolla. Valikoima vaihtelee 5 000,00 dollarista enintään 100 000 000,00 dollariin.

  VastaaPoista

Suosituimmat jutut