keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Osuuskauppojen osuusmaksujen korot 2014

Kaikki osuuskaupat, joissa olen jäsenenä ovat nyt maksaneet koron osuuspääomalleen perustuen viime vuoden tulokseensa. Muutoksia ei juurikaan tapahtunut, vaikkakin pitkään 20€ korkoa maksanut EEPEE laski korkonsa 15 prosenttiin. Tästä huolimatta kokonaisuudessaan tuotto on edelleen varsin hyvä ja S-Ryhmän osuuskauppoihin liittyminen suositeltavaa. Maksoivatko mitkään listasta puuttuvat osuuskaupat yli 5% korkoa?11 kommenttia:

 1. Pirkanmaan Osuuskauppa 8% ja Satakunnan Osuuskauppa 6%

  VastaaPoista
 2. Pitänee käydä ostamassa vielä nämä ennen vuoden vaihdetta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä, pitääpä tutustua osuuskauppoihin liittymiseen myös itse

  VastaaPoista
 4. Hei! Eli 8 Osuuskauppaa ei maksanut vuonna 2014 lainkaan korkoa. Olen ajatellut nyt loppuvuonna ostaa osuudet kaikista Osuuskaupoista, mutta nyt ryhdyin miettimään onko järkeä näitä 8 "surkimusta" laisinkaan haalia itselleen. Tuskin 2015 ovat maksamassa korkoa, Mielipiteitä? Lähinnä mitä hyötyä osuuksista olisi jos ei korkoa maksa laisinkaan. Itselle tuli mieleen lähinnä jotkut alennnuskupongit, multiliittymisen kieltäminen tulevaisuudessa jne. Mielipiteitä?

  VastaaPoista
 5. Olen miettinyt useana vuonna samaa asiaa. Nuo 8 osuuskauppaa, jotka eivät ole maksaneet korkoa, eivät ole maksaneet sitä useisiin vuosiin. Tosiaan alennuskupongit ovat ainut konkreettinen hyöty, mutta niidenkin käyttäminen on työn takana, jos käyttöpaikat ovat eri puolilla Suomea. Ainut hyöty mikä tuli itselleni mieleen oli kun ilmassa oli spekulaatioita S-ryhmän listaamisesta pörssiin. Tällöin osakkeita pitäisi saada samassa suhteessa kuin mitä on omistuksia. Kuitenkin pörssilistautuminen on melko epätodennäköinen skenaario, eli en senkään toivossa alkaisi noita korkoa maksamattomia haalimaan.

  VastaaPoista
 6. Pirkanmaa maksaa myöhemmin kuin nuo artikkelissa listatut. Eri osuuskauppojen maksut tulevat kesän mittaan, viimeiset ehkä vasta elokuussa, joten juhannuksen tienoilla julkaistussa artikkelisssa (2014/06/26) niitä ei vielä voi ollakaan.

  VastaaPoista
 7. Minusta noista korottomista osuuskaupoista kiinnostavin on Jukolan osuuskauppa. Se on niiin pieni, että yhdistyy varmasti joskus vielä Pohjois-Karjalan osuuskauppaan. Silloin on luvassa rahaa Jukolan osuuskaupan osakkaille.

  VastaaPoista
 8. Tänään liityn 10:en osuusryhmään, 10 %:n korkovaade rajana. En näe näissä suurempia riskejä: Mikäli tuotot oleellisesti laskevat, laitan osuuteni takaisin myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! En ole myöskään keksinyt mitään negatiivista näiden osalta.

   Poista
 9. Ymmärsinkö oikein, että verotus muuttuu niin, että korkoja kohdellaan jatkossa pääomatuloina, joista 75% verovapaita. Kokonaisuudessaan veroa kertyy siis tältä vuodelta 7,5% korkotuloista.
  lähde: https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2014/20140130#idm349872

  VastaaPoista
 10. Kyllä näin on. Eli yhdestä neljänneksestä menee alemman pääomatuloveroluokan mukaan veroa (30%).

  VastaaPoista

Suosituimmat jutut