torstai 4. elokuuta 2011

W alkamassa?

Tämä viikko on ollut mielenkiintoista seurattavaa pörsseissä. Etenkin OMXH on tullut uskomattomalla rytinällä alaspäin. Oma salkkuni on typistynyt 3-5% päiväluokkaa. Tänään laskua tuli huimat 5,64%. Uskomatonta mutta totta. Viikon aikana laskua on tullut niin paljon että Nordnetin "tuotto"-seuranta ei pysy edes perässä :) Hurjinta koko tilanteessa on se, että olen hymy huulilla seurannut valtavaa pudotusta, vaikka laskulukemat yksittäisten osakkeiden kohdalla ovat olleet suurempia kuin olen lyhyen sijoittajaurani aikana koskaan nähnyt. Syynä tähän saattaa olla siinä että finanssikriisistä ei ole vielä kovinkaan paljoa aikaa, ja nousulukemat tuon ajan pohjilla olivat niin huimia että näen tämän pudotuksen mahdollisuutena, vahvasti painottaen sanaa mahdollisuutena, kokea vastaavaa nousua omalla kohdalla.

Kuitenkin oma salkku laskee silmissä, enkä näe järkeä ryhtyä myynteihin. Luovun korkeintaan yhdestä tappiollisesta sijoituksesta, jotta saan vähennettyä tämän vuoden verotettavaa voittoa eli lähinnä osinkotuloja. Kaiken muun aion pitää salkussa kävi miten kävi.

Tein myöskin muutoksia sijoitus- ja säästösuunnitelmiini. Aiemmin olen pyrkinyt säästämään noin 40% nettopalkastani. Jatkossa pyrin sijoittamaan kaiken ylimääräisen palkkatulon välttämättömiä asumis- ja elämiskustannuksia sekä ruokamenoja lukuunottamatta. Tämä summa olisi pienellä palkallani noin 1000-1300€ kuukaudessa. En kuitenkaan aio silkkaan asketismiin ryhtyä, vaan käyttötilillä on jonkin verran ylimääräistä arjen pienten ylellisyyksien toteuttamiseksi. Olen säästänyt tämän vuoden puolella 6000 euroa ASP-tilille, joka saa jäädä "vararahastoksi". Kaiken muun pyrin hajauttamaan osakemarkkinoille. Käteistä säästössä on vielä 5000€, jotka aion sijoittaa ajallisesti ja osakkeellisesti hajauttaen pörssiin.

Tänään päädyin ostamaan 150 kpl Talvivaaraa hintaan 3,91€, joka tuntui järjettömän halvalta, mutta olikin päätöshintaansa nähden kallis :) Kaikkea sitä tapahtuukin. Lisäksi ostin 50 kpl UPM:ää hintaan 8,45€, joka sekin tuntui edulliselta, mutta laski vielä päivän päätteeksi. Aion ostaa pieniä eriä eri osakkeita pikku hiljaa. Vaikka kuluja meneekin 5€ per ostos, ovat pienet erät mielestäni kannattavia alhaisten kurssien vuoksi. Näin voi hajauttaa useampaan kohteeseen ja useina ajankohtina (mikäli hinta laskee lisää). Mitä mieltä muut ovat tämän kaltaisesta taktiikasta tällaisena ajankohtana ja rajoitetulla käteispääomalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut