tiistai 1. marraskuuta 2011

Nokia, ei enää mokia

Kreikka ilmoitti järjestävänsä kansanäänestyksen leikkausohjelmistaan. Mikäli äänestystulos on että leikkauksia ei tehdä, on koko Kreikka ajautumassa lähes varmaan konkurssiin. Tällä olisi katastrofaalisia vaikutuksia lainojen kaatuessa seuraavien maksajien päälle korttitalon lailla. Nähtäväksi jää mitä seuraavaksi tapahtuu. Viime viikon päätösrallista onkin lähdetty jyrkkään laskuun. Myös Nokia on yhtynyt laskuun ja kurssi onkin tippunut perjantain yli 5 eurosta 4,6 euroon.

Nokian viime viikkoiset Lumia-julkistukset onnistuivat luomaan uutta valoa sijoittajien silmiin. Itseäni uutuudet eivät täysin vakuuttaneet. Kuitenkin tänään Arvopaperi uutisoi Nokian facebook-sivuilla vilahtaneesta mahdollisesta tulevasta puhelinmallista. Alla kuva mahdollisesta paljastuksesta.


Kuvassa näkyvä tuote olisi merkittävä harppaus Nokialta eteenpäin. Puhelin muistuttaa ulkomuodoltaan paljon Samsungin Galaxy S2 -mallia, joka onkin menestynyt erinomaisesti kalliimman hintaluokan puhelinten joukossa. Mikäli kyseinen malli on tulossa, lienee Nokialla potentiaalia luoda jälleen uskottavuutta myös Amerikan markkinoilla. Itsessäni kyseinen paljastus herätti siis pientä toivon kipinää osakkeenomistajana. Lumia 800 ja N9 -mallien myötä on ollut jo havaittavissa Nokian heräämistä designin ja puhelimen ohuuden tärkeyteen. Mallit ovat pitkästä aikaa sellaisia, jotka ovat herättäneet myös omaa mielenkiintoani näitä kohtaan. Lyhyen N9 kokeilun jälkeen on todettava, että mikäli iPhonea en olisi loppukeväästä ostanut, olisin nyt ostanut N9:n. Kuitenkin kuvassa oleva puhelin houkuttelee vielä enemmän kuin N9, joten jotain on tehty oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut