maanantai 22. heinäkuuta 2013

Katsaus Seligsonin rahastoihin

Huhtikuussa 2012 kirjoitin tulevista sijoituksistani Seligsonin rahastoihin sekä suunnittelemastani  hajautuksesta. Kerroin tuolloin sijoittavani seuraaviin kohteisiin kuukausittain:


Aasia                            20
Eurooppa                      20
Suomi                           10
Global Brands                25
Kehittyvät markkinat     25
Euro Corporate Bond      20

Sijoitukseni rahastoihin ovat pysyneet suurinpiirtein edellä mainitussa painossa, mutta en ole ollut kovinkaan aktiviivinen sijoituksissani, minkä takia rahastosalkun osuus koko portfoliossa on jäänyt maltilliseksi. Kuitenkin sitä ei voida sivuuttaa kokonaan. Rahastot ovat myös menestyneet melko hyvin. Osakesijoitukseni heittelevät erittäin runsaasti toisten ollessa paljon voitolla ja jotkut osakesijoitukset taas runsaasti miinuksella. Rahastojen tuoma hajautus ja vähempi riski on mielestäni erittäin hyvä lisä kaikkien sijoitussalkkuun. Seligsonin rahastoni ovat kokonaisuudessaan noin 20% voitolla, mikä on mielestäni hyvä suoritus. Suurimmat nousijat ovat Eurooppa indeksirahasto sekä Global Top 25 Brands. 

3 kommenttia:

  1. Indeksisijoittainen ei ole ollenkaan huonompaa hommaa. Tulevaisuuten ennustaminen on hankalaa, kuten myös sijoittajien ostokäyttäytyminen. Olen lähiakoina lisännyt tuntuvasti indeksi sijoituksia.

    VastaaPoista
  2. Moikka

    Miten voit olla rahastojen osalta 30% voitolla, kun yksikään rahasto ei mielestäni nopealla vilkaisulla ole noussut 04/12-07/13 yli 30 %..?

    VastaaPoista
  3. Moi! Kiitos palautteesta, huomasin että tähän oli tullut näppäilyvirhe ja oikea luku piti olla noin 20%, todellisen tuonhetkisen luvun ollessa noin 17%. Ostin rahastoja ensimmäisen parin kuukauden aikana tuon aiemman jutun kirjoittamisesta isommalla painolla, jonka jälkeen kuukausittaiset lisäykset unohtuivat, eli ostohintani ovat tuolta ajalta. Tämän takia myös tuotto oli noinkin korkea.

    Mukava kuulla että indeksisit herättävät myös muiden mielenkiintoa. Indeksisijoittaminen vaikuttaa varsin järkevältä, jos aikaa osakkeiden ja markkinoiden analysointiin ei ole riittävästi. Lisäksi markkinoiden ennustaminen on vaikeaa ja tulevaisuus arvaamaton.

    VastaaPoista

Suosituimmat jutut