sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ostoja laskevasta pörssistä

Kuluneella viikolla Helsingin pörssi oli melkoisessa laskussa muiden pörssien vetämänä. Päädyin ostamaan 50 kpl Cargotecin osakkeita ja 350 kpl Panostajan osakkeita. Lisäksi YIT kävi liipasinsormella, sillä yrityksen osakekurssi laahaa melko lailla 5 vuoden pohjalukemissaan. Mielenkiinnolla odotan alkavaa viikkoa ja jatkuuko lasku. Mitä osakkeita olette itse ostaneet tai pidätte tarkkailussa? Kiinnostukseni olisi kova Orionia ja Sampoa kohtaan, mutta näiden poiminta salkkuun olisi mielekkäämpää voimakkaammasta korjausliikkeestä.

Aloittaessani sijoitusuraani, oli tavoitteenani ostaa pääasiassa hyviä osingonmaksajia. Tästä strategiasta olen kuitenkin poikennut ajan myötä kohtuuttoman paljon, ja huonojakin valintoja on tullut tehtyä lukuisia. Nyt tarkoituksenani olisi palata takaisin alkuperäisille raiteille ja siirtää jällee salkun pääpainoa kohti defensiivisiä ja anteliaita osingonjakajia.

Lisäksi salkkuni kasvoi 135 kappaleella listaamattoman Finda Oy:n osakkeita. Finda konsernilla on merkittävät omistukset teleoperaattorialalla, ICT-toimialalla sekä kiinteistöissä. Itseäni yrityksen portfoliossa kiinnostaa erityisesti teleoperaattori DNA Oy. Findan osingonjakopolitiikka suosii omistajaansa, ja tavoitteena on jakaa vähintään puolet tuloksestaan. Tänä sekä viime vuonna osinko on ollut suuruudeltaan 0,70€.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut