torstai 22. tammikuuta 2015

Toimenpiteitä tammikuussa

Uusi vuosi alkoi lievällä laskuputkella Helsingin pörssissä, mutta viime päivinä kurssit ovat hiponeet jälleen uusia ennätyksiä. Tammikuun aikana olen lisännyt omistuksiani Seligsonin korkorahastoissa, sekä lisännyt hieman Russian Prosperity osuuden painoa. Pitkään salkkuun havittelemista Outokummusta ja YIT:stä päädyin tekemään pienen lisäyksen YIT:n. Viime päivät kyseisen yrityksen kurssi on ollut positiivisessa nousuputkessa ja tänään kurssi nousi kiitettävät 7,24%. Hyvin todennäköisesti positiivinen vire jatkuu, koska Helsingin pörssin yritysten osinkojen jako lähenee, ja merkittäviä alennuksia tätä ennen tuskin on luvassa.

Sijoitusten lisäksi maksoin kerta heitolla pois yhden opintolainoistani, jonka myötä velkataakkani keveni noin 2737€. En tiedä olisiko lainan maksua ollut vielä järkevää pantata, koska maksuvelvollisuus ko. lainan osalta ei olisi vielä alkanut vuoteen, ja korkokaan ei ollut päätä huimaava.

1 kommentti:

  1. Vaikkei opintolainan maksaminen rationaalisesti ajateltuna tuottojen kannalta ole järkevää, mutta henkisesti se voi olla suurempikin asia. Ei ole enää lainaa jota tarvisi maksaa eikä se jää kummittelemään alitajuntaan. Tämä tietysti riippuu henkilöstä. Vaikka itselläni on 7000€ opintolainaa, niin en siitä ole stressannut kun tiedän keväällä valmistuttuani valtion kuittaavan siitä 1800€ normaaliin aikaan valmistumisesta.

    VastaaPoista

Suosituimmat jutut