perjantai 27. maaliskuuta 2015

Epävakautta osakemarkkinoilla, Cargotecin myynti

Viime kuukaudet pörssissä on ollut nähtävissä jatkuvaa ja tasaista kasvua. Voisi sanoa että markkinat ovat ylikuumenemassa. Osakkeet tarjoavat edelleen parhaan tuoton rahoille koska korot ovat niin alhaalla. Päädyin tällä viikolla kuitenkin myymään Cargotecin osakkeeni. Osingon irtoaminen tapahtui 19.3. ja kurssi oli 25% koholla ostohintaani nähden. Tällä hetkellä näyttää että myyntini ajoittui täydellisesti, koska heti sen jälkeen Cargotecin osake on lasketellut voimakkaasti. Lisäksi ehdin kuittaamaan itselleni osingot.

Olen suunnitellut myyväni myös muita osakkeita salkustani, koska en usko että nykyinen arvostustaso voi jatkua enää pitkään. Tarkoituksenani on realisoida osakkeet, joiden hankintahinta ei ole poikkeuksellisen alhainen, ettei niistä malttaisi luopua.

Samoin myin Nordnetin Suomi-superrahastoni, jota ostin silloin kun koin arvostuksen olevan jo korkealla. Tästä huolimatta superrahasto oli 23% plussalla. Ajatuksissani on ostaa rahastoa takaisin mikäli pörssissä ilmenee suurempia korjausliikkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut