tiistai 23. lokakuuta 2012

Paluu sorvin ääreen

Viimeisestä kirjoituksesta on päässyt vierähtämään jo pidempi tovi, tätä voidaan pitää vaikkapa pidennettynä kesälomana. Kirjoittamaton aika on ollut lomaa melko pitkälti myös pörssistä ja sijoittamisesta. Viimeisimmän kirjoituksen otsikosta poiketen en ole myöskään myynyt mitään, vaan salkun sisältö on säilynyt kutakuinkin ennallaan. Olen toki tarkkaillut silloin tällöin markkinoiden menoa ja erittäin suurta epävarmuutta on ollut havaittavissa. Helsingin pörssi on ollut jo jonkin aikaa noususuhdanteinen, mutta viime aikoina on taas päädytty hienoiselle lasku-uralle. Pieni tauko on tehnyt hyvää ja myös uutta intoa kirjoittamiseen löytyy taas.

Olen ostanut kesällä pieniä määriä Seligsonin rahastoja aiemman kirjoitukseni mukaisesti, ei voida kuitenkaan puhua kovin suurista summista. Varsinainen osakesalkku on monen osakkeen osalta tuntuvasti pakkasen puolella, eikä nousua liene hetkeen näköpiirissä. Eritoten Nokia laskee salkun arvoa huomattavasti. Nokia on välillä antanut toivoa paremmasta, mutta viimeisen osavuosikatsauksen perusteella siltäkään rintamalta ei kannattane odottaa ainakaan hetkeen ihmeitä. Lumia-malliston myynti on ollut erittäin heikkoa, vertailun vuoksi esimerkiksi iPhone myi julkaisuviikonloppunaan kaksinverroin sen mitä Nokia myi Lumia-puhelimia koko kolmannen kvartaalin aikana - tekemistä siis riittää.

Viime aikoina huomiotani on herättänyt Fortum suhteellisen matalalla arvostuksellaan. Vaikka Fortumia tarkastelisi millä mittareilla, näyttää se houkuttelevalta ostokohteelta. Toki on puhuttu myös Fortumin poliittisista riskeistä, mutta mihinpä ei riskiä sisältyisi. Yhtiö on suojannut sähkön hinnastaan kohtuullisen osan, joka auttaa pitämään tuloksen kunnossa myös näinä aikoina kun sähkön hinta on erittäin alhainen. Tällä hetkellä sijoittamiseen liikenevät rahavarani ovat kuitenkin melko pienet, joten odottelen edelleen parempaa ostopaikkaa ennen kuin ostan pienen lisäerän yhtiötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut