sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Osto: Lisää Outokumpua

Ostin kuluneella viikolla salkkuun erittäin pienen erän 500 kpl Outokumpua, joka uutisten mukaan kävi kaikkien aikojen pohjalukemissaan. Tämä ei muodosta järin hyvää perustetta osakkeen ostoon. Kuitenkin Kauppalehden artikkeli ja toimitusjohtajan haastattelu valoivat pientä uskoa että pimeän tunnelin päässä saattaisi jossain vaiheessa näkyä valoa. Outokumpu on ollut yksi salkkuni huonoimmista sijoituksista, ja tällä ostolla laskin aiemman ostoeräni keskihintaa erittäin alhaiseen hintaan. Outokumpu on tällä hetkellä riskisijoitus, teräksen kysyntä on alhaalla ja yhtiö käy läpi kalliita rakenteellisia uudistuksia ja toiminnan eheyttämistä Ixonum-kaupan jäljiltä, tästä huolimatta uskon että yhtiössä piilee tulevaisuudessa vielä kasvuvaraa.

3 kommenttia:

 1. Toi on kyllä uppoava laiva. Noin velkaantunut firma on tosi riskinen. Veikkaan että ei-hyvä sijoitus. Suosisin ennemmin Seligsonin juttuja.

  VastaaPoista
 2. Saatat olla hyvinkin oikeassa.. mulla on kuitenkin rahat siinä kiinni n. 5v tähtäimellä eli tarvetta ei tule olemaan vielä aikoihin. Eli katsotaan josko jossain vaiheessa teräksen kysyntä lähtisi parempaan päin, tai sitten taputellaan konkurssiin tätä ennen :) Kuitenkin sen verran pieni sijoitus on kyseessä ettei talous kaadu vaikka Outokummulle kävisi huonostikin. Seligsonin rahastot erityisesti Euroopan ja Suomen osalta mietityttävät nopeasti nousseiden kurssien takia.. ollaanko taas kurssihuipussa ja onko tämän myötä myös indekseissä laskupainetta.

  VastaaPoista
 3. Tänään Outokumpu julkaisi mielenkiintoisen uutisen Terniä ja palvelukeskuksia koskevasta järjestelystä alkuperäisen myyjän ThyssenKruppin kanssa. Tätä ennen Outokummun kurssi on ollut merkillisen alhaalla ja samaan aikaan joku on tehnyt isojakin kertakauppoja Outokummun osakkeilla. Luulenpa, että maanantaina (2.12.) kannattaisi ostaa Outokummun osakkeita 0,385 euron kurssilla, jos niitä siihen hintaan vielä saisi...Eipä taida saada.
  Outokumpu on ollut minulle huono sijoitus, koska osinkoja ei ole herunut ja osakkeen arvo on laskenut huomattavasti. Outokumpu lisäksi nakitti osakeannillaan panemaan lisää rahaa yhtiöön ennen Thyssen-kauppoja. Arvelen kuitenkin, että yhtiöllä ei ole "Talvivaarat" edessä, vaan siitä tulee vielä osingonmaksaja, kunhan taantuma kääntyy nousuksi ja teräksien kysyntä vaihteeksi kasvaa. Vaikka eihän tuosta EU:n komissiosta tiedä, mitä se vielä keksii yhtiön kiusaksi. Tuntuu olevan versinainen retro-Neuvostoliitto joissakin asioissa.
  Vaikka Outokumpu on ollut minulle huono sijoitus, olen hankkinut sitä vielä lisää tänä syksynäkin. Enkä aio luopua ennen kuin kurssi ohittaa Rautaruukin, jos sittenkään. Voihan se olla niinkin, että olen ihan metsässä, kun hamuan Outokumpua lisää samaan aikaan, kun jotkut asiantuntijat vinkkaavat myymään.
  Reilun parin vuoden osakesijoituskokemuksieni perusteella olen alkanut kyllä suhtautua aika kriittisesti ns. asiantuntijoiden ja talouslehtien spekulaatioihin. Osavuosikatsauksista löytyy totuus, jos niistäkään.

  VastaaPoista

Suosituimmat jutut