tiistai 25. helmikuuta 2014

Facebook yli 70 dollaria

Facebook on WhatsApp kauppansa myötä noussut viime päivinä osakearvoltaan yli 70 dollariin. Kun yritys listautui Nasdaqiin, oli sijoittajien usko koetuksella ja yrityksen arvo lähti tasaiseen laskuun herättäen kysymyksiä listautumisen tarkoitusperistä. Itse ostin Facebookin osakkeita 32,60 dollarin kappalehinnalla. Tällä hetkellä osakkeiden arvo on tuosta ajasta noussut 98,31%. Harmikseni pitää todeta että ostin näitä aivan liian vähän. Parempi kuitenkin että ostin, koska muuten Facebookin pörssiuran seuranta olisi jäänyt osaltani olemattomaksi.

Mark Zuckerberg totesi julkisuuteen, että vaikka WhatsApp-viestipalvelusta maksettiin 19 miljardia dollaria, on kauppa silti edullinen, sillä niin harva palvelu tavoittaa yli miljardi aktiivista käyttäjää. Viimeisin Facebookin suuresti keskustelua herättänyt kauppa oli kuvapalvelu Instagramin ostaminen, jossa vaihtoi omistajaa vain miljardi dollaria. Facebookin yrityskaupat näyttävät kuitenkin olevan onnistuneita ja ovat lujittaneet myös omistajien uskoa yrityksen menestykseen myös tulevaisuudessa.

Viime kuukausina Yhdysvaltojen suuret pörssit ovat indeksiarvoiltaan nousseet huippulukemiin. Samaa kaavaa on noudattanut myös OMX Helsinki, ja useiden yritysten osakekurssit ovat huippulukemissaan. Mielenkiintoista nähdä miten kauan kasvu tulee jatkumaan.

2 kommenttia:

  1. Hei, yritin etsiä loistavasta blogistasi tietoa binäärioptioista ja niiden kaupankäynnistä. Onko sinulla kokemusta tai tietoa niistä?

    -Hannu

    VastaaPoista
  2. Moikka! Ei ole kokemuksia ainakaan toistaiseksi. Kiitos kuitenkin vinkistä, luin hieman aiheesta ja vaikutti mielenkiintoiselta. Katsotaan tulisiko aiheeseen palattua myös blogikirjoituksen muodossa.

    VastaaPoista

Suosituimmat jutut