keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Venäjän pörssissä oston paikka?

Viime viikkoinen konflikti Venäjän ja Ukrainan välillä on saanut sijoittajia vetämään rahojaan pois sekä Venäjän pankeista ja osakemarkkinoilta. Tämä on vaikuttanut Venäjän pörssiin suurehkona notkahduksena ja yleisindeksi onkin huomattavan alhaisella tasolla. Itselläni on viime päivinä herännyt kysymys sijoittamisesta Venäjälle ETF:ien kautta. Tarkasteluun olen ottanut HSBC MSCI Russia Capped UCITS ETF:n sekä db x-trackers MSCI Russia Capped Index UCITS ETF:n, jotka molemmat ovat olleet merkittävässä laskussa.

Sanonnan mukaan on aika ostaa kun veri virtaa kaduilla, vielä tähän ei ole päästy ja toivottavasti ei päästäkään. Putin on rauhoitellut markkinoita toteamalla että toistaiseksi Krimillä ei ole tarvetta voimakäyttöön, eikä Venäjä halua sotia Ukrainaa vastaan. Laskun jälkeen indeksit ovatkin hienoisessa nousussa. Sijoittaminen olisi riskipeliä, lienee syytä tarkkailla tilannetta vielä pari päivää ja tehdä päätöksiä sen perusteella. Myös Kauppalehden artikkeli kuitenkin kehottaa sijoittajia investoimaan rahojaan Venäjän suuntaan.

2 kommenttia:

  1. Hajauta ostot ajallisesti useamman kuukauden väliin. Kannattaa kuitenkin tutustua myös markkinoiden hinnoitteluun. Venäjän osakemarkkinoita on pidetty halvimpana jo usean vuoden ajan. Vuoden vaihteissa ilmestyy artikkeleita, joissa käydään läpi markkinoiden kehitystä ja arvostuksia. Venäjälle on vuosi toisensa perään annettu halvin leima ja suuria odotuksia. Heikosti toteutuneet. Kriisin aiheuttama dippi saatetaan ottaa takaisin nopeastikin. Palaako takaisin jo 2 - 3 vuotta kestäneeseen sahaavaan laskuun on varmaankin tärkein kysymys.

    VastaaPoista
  2. Itseltäni löytyy Sperbank Russijaa. Ostohinnasta varmaan miinusta tällä hetkellä about 40%.

    VastaaPoista

Suosituimmat jutut