tiistai 12. tammikuuta 2016

Romahdusko tulossa?

Vuoden vaihtumisen jälkeen pörssikurssit ympäri maailman olivat Kiinan pörssien jyrkän laskun vetämänä kovassa laskussa. Moni taho ehtikin ennustaa alkavaa romahdusta. Romahdusta ei tällä erää kuitenkaan tullut, koska Kiinan pörssin lasku tasoittui ja myös muut pörssit lähtivät tämän myötä nousuun.

Tästä huolimatta usea taho on ennustanut lähenevää jyrkkää laskua pörsseihin. Nähtäväksi jää miten tänä vuonna käy. Huomattavaa kuitenkin on että pörssit ovat olleet vahvassa nousussa jo useita vuosia putkeen.

Tein tänään pitkästä aikaa muutoksen salkkuuni ja luovuin Elisan osakkeistani 162% voitolla. Elisan osinko on ollut hyvin vakaata jo pitkään. Kuitenkin koen että kurssinousu on ollut jo liiankin voimakasta, ja mahdollinen korjausliike voi vaikuttaa voimmakkaasti Elisan kurssiin.

1 kommentti:

  1. Kukaan ei tiedä, paitsi noi tosi isot pankit tietää etukäteen milloin alkavat itse myydä ja milloin suositella isoille asiakkailleen myyntejä, silloin tulee syyskuu 2015 tyylinen korjausliike helposti. Itse ajattelin holdata ja kerätä käteistä ainakin kevään ja varmaan kesäkin yli, tavoitteena olisi saada 10%:n kassa salkun arvoon nähden, olisi sitten jotain liikkumavaraa jos romahdus tulee.. Tietenkin jos se tulee nyt pian niin käteistä on ikävän vähän.

    VastaaPoista

Suosituimmat jutut