tiistai 10. tammikuuta 2012

Nokia kipuaa nousevan pörssin mukana

Nokia julkisti CES-messuilla uuden Lumia 900 puhelimensa, joka on suunnattu USA:n markkinoille. Analyytikot, arvostelijat ja muut tahot ovat ottaneet uutuuden erinomaisesti vastaan, eikä puhelimesta ole juurikaan löytynyt huonoa sanottavaa. Ainoa asia, joka epäilyttää on aikataulu jolla uutuus tuodaan markkinoille. Tilaisuudessa Elop ei kertonut tarkemmin kuin että saapuminen markkinoille tapahtuu muutamien kuukausien kuluttua. Mielestäni tämä on aivan liian pitkä. Lumia 710, joka tuodaan (vai onko jo tuotukin) USA:n markkinoille ensimmäisenä oli itselleni suuri pettymys, eniten ulkonäkönsä puolesta. Puhelin ei todellakaan ole houkutteleva, ainakaan omiin silmiini. Kyseisen mallin avulla myynti ei todennäköisesti lähde kunnolla vetämään, vaikka laite onkin suunnattu eri asiakassegmenttiin kuin Lumia 900.
Uutuus sai kuitenkin eloa Nokian madelleeseen kurssiin ja Nokia nousikin runsaat 5%. Pitkästä aikaa nousu tapahtui mielestäni ansaitusti, uutuuslaite antoi selvästi ajattelemisen aihetta sijoittajille, analyytikoille ja kuluttajille. Mielestäni Lumia 900 on erittäin houkutteleva laite, jonka toivon tulevan myyntiin myös muualla kuin USA:ssa.

Myös muu pörssi oli reilussa nousussa ja tammikuussa salkun arvo on noussut kohisten. Toisaalta olen kehitykseen tyytyväinen, toisaalta matalissa kursseissa oli mukavaa olla kun aina löytyi lisää ostettavaa. Kaikki ylimääräiset rahat tuli kuitenkin osakkeisiin jo upotettua, eli sinänsä nousu ei haittaa. Veikkaan kuitenkin, ettei nousu jää pysyväksi, koska uusia ratkaisuja Euroopan velkakriisin hoitamiseksi ei ole keksitty. Kuitenkin kevään osinkojen jako kohottaa ja ylläpitää todennäköisesti kursseja jonkin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut