lauantai 21. tammikuuta 2012

Toiveikas tammikuu

Tammikuu on ollut hurjaa nousua kautta maailman pörssien. Helsingin pörssissä suurin osa yrityksistä päässyt mukaan jatkuvasta noususta. Mm. Talvivaaran osakekurssi on noussut yli 60% alhaisimmasta arvostaan. Tuolloin tein hieman lisäostoja vaikka usko yritykseen olikin koetuksella. Parhaimmillaan Talvivaarasijoitukseni olivat tappiolla 1300€. Tämän kuun aikana kurssi on kuitenkin noussut kohisten. Päädyin eilen myymään omistukseni Talvivaarassa 390€ voitolla, koska en usko että näin nopea nousu on perusteltua tai vahvalla pohjalla. Heti myymisen jälkeen kurssi lähtikin pieneen 2% laskuun, joten tätä ajatellen myyntini oli hyvin ajoitettu, jos lasku vain jatkuu myös ensi viikolla. Toki yritys on hionut julkisuuskuvaansa ympäristöongelmien suhteen ja myös osavuosikatsauksessa viimeisimmän kvartaalin tuotantoluvut yllättivät sijoittajat. Tulevaisuus näyttää siis paremmalta kuin pitkään aikaan. Itse kuitenkin olin tyytyväinen että sain omani takaisin. Toisaalta mieltä painaa, että jos nousu jatkuukin ripeänä ja jään paitsi noususta. Tämä riski on kuitenkin otettava.

Myös muut salkun osakkeet ovat nousseet huimasti. Harmi että osakepaino näissä parhaissa nousijoissa on valitettavan pieni. Kuitenkin yli puolet salkkuni osakkeista on nyt plussalla kaksinumeroisen prosenttiluvun. Nokia on edelleen salkussani suurimmalla painolla, ja se painaakin koko muun salkun vahvasti tappiolle. Oikeastaan kaikki muut sijoitukseni ovatkin plussalla lukuunottamatta Nokiaa.

Viimeisessä kirjoituksessani kerroin varallisuustavoitteesta, joka oli 35000€ tämän vuoden loppuun mennessä. Tällä hetkellä varallisuus on kuitenkin jo 28356,00€ eli tavoitteesta puuttuu enää 6644€. Mikäli kehitys jatkuu vastaavana, on tavoitetta syytä tarkistaa ylöspäin. En kuitenkaan usko että samalla vauhdilla noustaan koko vuotta, vaan matkaan mahtuu paljon nousuja ja laskuja. Näin ajatellen voisikin olla hyvä myydä salkussa olevia osakkeita nyt kun nousuluvut ovat näinkin hyvät.

2 kommenttia:

 1. Aika näyttää, mutta luulen että teite Talvivaaran osalta oikean ratkaisun.

  Olen tykännyt seurata blogiasi, kun kirjoitat mielestäni objektiivisemmin kuin useimmat. Monet yrittää kirjoittaa historiaa uusiksi, muistaen rummuttaa vain onnistumisia kuin epäonnistumisista vaietaan ja vähätellään.

  Eihän siinä... Toivon hyvää uutta vuotta sinulle kuin itsellenikin, rankan viime vuoden jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Toivotaan näin, en tällä hinnalla ainakaan lähde enää Talvivaaran kelkkaan. Tämän päivän perusteella luopuminen osakkeista tapahtui hyvään aikaan. Saa nähdä miten kurssit kehittyvät muuten tällä viikolla.

  Mukava kuulla jos juttuni ovat jaksaneet kiinnostaa. Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista

Suosituimmat jutut