perjantai 6. tammikuuta 2012

Vuoden 2011 säästämistavoite


Aiemmassa kirjoituksessani kerroin vuodelle 2011 asettamastani säästämistavoitteesta. Totesin, että tavoittelen 40% kokonaissäästöä nettopalkastani. Voin olla tyytyväinen että pääsin asettamaani tavoitteeseen. Mukaan mahtui kuukausi jona sain siirrettyä ansioistani säästöön jopa yli 60%. Toisaalta oli myös kuukausia, joina sain säästettyä alle 10%. Kuitenkin vuoden kokonaissäästö oli 42,3%, yhteensä hieman alle 10000€. Pidän tätä erittäin vahvana lukuna omaan talouteeni nähden. Vuoden loppupuoliskolla kiinteät kustannukseni nousivat mm. suuremman vuokran takia.

Todettakoon kuitenkin ettei 40% säästötavoite tuottanut missään vaiheessa harmaita hiuksia, eikä omista kulutustottumuksista tarvinnut missään vaiheessa paljoakaan tinkiä. Sain ostettua kaiken mitä tarvitsin ilman ongelmia. Näin ollen aion pyrkiä jatkamaan säästämistä myös tänä vuonna. Aion pitää alustavana tavoitteena saman 40%.

Säästöni kohdistuivat pääasiassa ASP-tiliin ja osakesijoituksiin. ASP-tilille sain mukavasti lisää täytettä ja omistusasunnon harkinta on tullut entistä ajankohtaisemmaksi. Osakesijoituksiin paloi myös runsaasti rahaa, osa onnistuneemmin ja osa vähemmän onnistuneemmin. Huomattavaa on, että varallisuuteni arvo ei vuoden aikana kasvanut säästöjen mukaisesti, koska pörssien kehitys vuoden aikana oli varsin volatiilia. Vuoden lopulla salkkuni olikin runsaasti miinuksella, minkä takia varallisuus ei kasvanut lisäsijoitusten tahdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut