lauantai 31. maaliskuuta 2012

Salkkukatsaus


Viimeisimmästä salkkuni sisällön tarkemmasta tarkastelusta on jo vierähtänyt pidempi tovi. Tämän kuun lopussa salkkuni arvo nousi yli maagisen 30000€ rajan, joka on ollut pitkään tavoitteenani, mutta viime vuoden heikon pörssikehityksen vuoksi jäi vain tavoitteeksi. Nyt asiat ovat kuitenkin edenneet suotuisasti monilla eri alueilla ja salkku onkin noussut kohisten. Tähän ovat kuitenkin vaikuttaneet myös omat pääoman lisäykset palkkatuloista, eikä pörssikehityksellä ole ollut niin merkittävää roolia.

Salkkuni koostuu neljästä eri osa-alueesta, joita ovat suorat osakesijoitukset, ASP-säästäminen, käteinen sekä osuuskauppojen osuudet. Suurin osuus salkusta on osakesijoituksilla, jotka muodostavat salkusta 14000€ osuuden. ASP-tilille olen säästänyt 10000€, joka tuottaa myös suhteellisen hyvin verottomalla 1% ja 4% lisäkoroillaan. Käteisen osuus tällä hetkellä on 5000€ ja osuuskauppojen osuuspääomien 1020€.

Osakkeiden osalta jakauma menee seuraavan kaavion mukaisesti. Nokian ja Fortumin painoarvo on suurin. Biotien, Sampon, Elisan, Björn Borgin, Outokummun ja Nesteen seuraavaksi suurimpia, ja loput ovat pienempiä osuuksia. Osakkeiden osalta salkku alkaa olla liian pirstautunut ja vaatisi tasapainotusta. Pienistä omistuksista voisi harkita luopumista ja hajautuksen tehdä noin 10 yhtiöön nykyisen 15 sijaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut