keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Talvivaaraa takaisin salkkuun?

Hieman yli kaksi kuukautta sitten luovuin Talvivaaran osakkeistani. Omistin 750 kappaletta osakkeita keskihinnalla 3,91€. Pitkän tappiollisen jakson jälkeen luovuin osakkeista hintaan 4,37€ kappaleelta ja sain kohtuullisen voiton. Pahimmillaan tappiot olivat kuitenkin n. 50% luokkaa. Nyt Talvivaaran osakekurssin arvo on laskenut 2,88€:oon. Jälkikäteen katsottuna oma myyntini ajoittui ehkä parhaimpaan mahdolliseen hetkeen - kerrankin. Osakekurssin laskuun vaikutti merkittävästi Talvivaaran suunnattu osakeanti, joka järjestettiin pelkästään suurille sijoittajille unohtaen kokonaan piensijoittajat. 

Edullinen hintataso on kuitenkin saanut itseni jälleen kiinnostumaan kyseisen osakkeen omistamisesta. Lisäksi aiemmin kotiuttamani rahat ovat edelleen voittoineen käyttämättä. Näin ollen mielessä poltteleekin ajatus oman position hankkimisesta takaisin yli euron halvemmalla. Talvivaaran tulevaisuuteen liittyy kuitenkin useita epävarmuustekijöitä ja osake sisältää keskimääräistä enemmän riskiä. 

Tällä hetkellä useimpien osakkeiden hinnoittelu on kuitenkin suhteellisen korkealla tasolla, ja Talvivaara tekee linjasta tässä suhteessa poikkeuksen, vaikkakin ehkä oikeutetusti. Piensijoittajien unohtaminen ja huono viestintä ovat tahranneet mainetta ympäristöongelmien ohella. Kuitenkin viimeisimmän tulosjulkistuksen tiedot antoivat positiivista kuvaa tulevaisuuden näkymistä ja yritys sai tehtyä toistaiseksi parhaimman kvartaalinsa. Lisäksi raaka-aineiden hinnat ovat olleet viime aikoina laskussa mikä aiheuttaa laskupainetta myös Talvivaaran osakkeeseen. Osakkeen takaisin osto menee kuitenkin kohdallani vahvasti harkintaan ja jos tämän päivän kurssista vielä lasketaan, saattaa osto olla välttämätön. Aikoinaan ostin Talvivaaraa pitkän tähtäimen sijoituksena, olisikohan aika tehdä nyt samoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut