torstai 11. joulukuuta 2014

Joululahjaksi osakesalkku!

Jos näin aikuisiällä saisin valita, mitä olisin nuorempana tai miksei jo lapsesta lähtien saanut joululahjaksi tai syntymäpäivälahjaksi, valitsisin osakkeet ja rahastosijoitukset. Ehkei kaikkia lahjoja kannata kuitenkaan joka juhlapäivä muuttaa näiksi, koska tarvitsee sitä kasvava ihminen muutakin, mutta edes joidenkin sijoitusten tekeminen olisi vuosien saatossa kerryttänyt mukavan potin. Mielestäni sijoitussalkun avaaminen ja (edes) pienten sijoitusten tekeminen olisivat merkittävä etu tulevaisuutta varten. Esimerkiksi osa lapsilisistä voitaisiin välillä käyttää sijoituksiin lapsen nimissä. 

Oma sijoitussalkkuni on Nordnetissa, joka tarjoaa monta eri vaihtoehtoa sijoittamiseen myös pienillä summilla. Esimerkiksi uusiin "Superrahastoihin" sijoittaminen on edullista ja niihin voi sijoittaa kerralla myös pieniä summia, koska mitään kuluja ei ole. Itse olen ostanut välillä näitä rahastoja jopa 15€ kertasummalla. Nämä rahastot on sidottu pohjoismaisiin pörssi-indekseihin, eli ne ovat passiivisia, minkä takia kuluja ei ole. Myös osakesijoittaminen onnistuu pienillä kuluilla. Minkäänlaisia säilytys- tai kuukausimaksuja Nordnetillä ei ole, ja salkku on mahdollista avata myös alaikäiselle henkilölle. 



Mikäli osakesalkun avaaminen ei vielä ole mielekäs vaihtoehto, kannattaa tutustua edellisen päivitykseni avulla S-ryhmän osuusmaksujen korkoihin. Esimerkiksi osuuskauppa KPO tarjosi viime vuonna korkeimman, yhteensä 20€ koron osuuspääomalleen. Vastaavaa tuottoa ei 100€ investoinnilla saa mistään yhtä vaivattomasta sijoituksesta.

2 kommenttia:

  1. Pieni osakesalkku olisi varmasti monelle hyvä lahja. Jos ei halua antaa pelkkää riihikuivaa osakesalkkua varten tylsässä kirjekuoressa, niin Nordnethän tarjoaa myös lahjakorttia, jonka voi tulostaa ja taitella kuusen muotoiseksi. Tämä löytyy osoitteesta: https://www.nordnet.fi/mux/page/winter.html?cmpi=vinter2012

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jarmo vinkistä! En tiennyt että Nordnet tarjoaa näin konkreettisen tavan lahjan antamiseen. Tosiaan osakesalkku lahjana olisi hyvä lahja kenelle tahansa.

    VastaaPoista

Suosituimmat jutut