lauantai 23. heinäkuuta 2011

iPhone ja taloussovellukset


Tänä keväänä päätin tavoistani poiketen hankkia muun puhelimen kuin Nokian. Päädyin pitkän harkinnan jälkeen ostamaan Applen iPhone 4:n. Käyttöliittymä oli erittäin helppo oppia ja kaikki tarvittavat toiminnot löytyvät ilman ylimääräistä pähkäilyä. Nokian puhelinten Symbian ja S40 ja S60 -käyttöjärjestelmiä pitkään käyttäneenä, en voi kuin ihmetellä miten Nokian käyttöliittymä on päässyt jäämään näinkin kauas kilpailijoista. Nokian hiljattain julkaisema Meegoon perustuva N9 näyttää tekevän tähän mukavan poikkeuksen. Harmi vain, että Nokia on myös ilmoittanut että Meegon kehitys ja käyttö tulevaisuudessa ei ole vaihtoehto.

Olen ladannut iPhoneen sijoittamisen apuvälineiksi muutamia maksuttomia sovelluksia, joista ajattelin mainita muutaman sanan.

Nordnet tarjoaa varsin hyvän ja monipuolisen sovelluksen kaupankäyntiin ja osakekurssien, rahastojen ja indeksien seuraamiseen. Mikä parasta, kurssit näkyvät reaaliaikaisina. Osto- ja myyntitoimeksiantojen tekeminen on suhteellisen helppoa. Sovellukseen pystyy tekemään omia seurantalistoja tietyille osakkeille, mikä helpottaa näiden tarkkailua.

Seligsonin applikaatio on varsin yksinkertainen ja sen avulla pystyy ainoastaan seuraamaan Seligsonin rahastojen kehitystä, ostoja tai myyntejä ei sovelluksen kautta pysty tekemään.

Nasdaq OMX:n Qfolio on näppärä ohjelma oman salkun sekä valittujen osakkeiden seuraamiseen. Itse pidän kuitenkin enemmän Nordnetin ohjelmasta, jossa myös ostot ja myynnit ovat mahdollisia. Sovellus on kuitenkin varsin kätevä oman salkun arvon ja kehityksen seuraamiseen.

Bloomberg - Ulkomaisten talousuutisten ja indeksien seuraamiseen erittäin hyvä työkalu.

Lisäksi olen tehnyt oman lukulistan tärkeimmistä suomalaisista talousuutislähteistä. Näiden läpikäynti päivittäin on iPhonen avulla erittäin helppoa.

Kaikki tarvittava sijoitustieto ja tarvittavat sijoittamisen työkalut ovat siis nykyään myös mobiilisti toimivia, eikä varsinaisen tietokoneen käyttö ole välttämätöntä. Puhelimen avulla kaupankäynti on nykyään mahdollista myös sellaisissa tilanteissa, joissa ei ole mahdollisuutta päästä päätteen viereen. Luulen että tulevaisuudessa etenkin talousuutisten seuraaminen siirtyy omalta osaltani enemmän ja enemmän esimerkiksi työmatkoilla mobiililaitteen avulla tapahtuvaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut