keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Aika ostaa osakkeita?

Osakekurssit ovat maailmanlaajuisesti olleet kuluneen viikon huimassa laskussa. Päällimmäisenä syynä tähän on ollut Japanin tukala tilanne maanjäristyksen ja zunamin runtelemien ydinvoimaloidensa kanssa. Sijoittajat ovat erittäin varovaisia ja rahoille on etsitty osakkeita turvallisempaa paikkaa.

Omasta mielestäni kurssien lasku on tuonut loistavan ostopaikan juuri ennen osinkokauden alkamista. Yritysten näkymät eivät kuitenkaan ole juuri muuttuneet. Nyt on mahdollisuus ostaa monia hyviä osinkoyhtiöitä huomattavasti edullisemmin kuin esimerkiksi viikko sitten. Toisaalta laskun jatkumisesta ei myöskään ole takeita. Omassa harkinnassani ovat Elisa ja PKC, joista jompaa kumpaa ostan hyvinkin todennäköisesti.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi. Itsekkin olen kovasti kiinnostunut sijoittamisesta ja seuraan pörssiä päivittäin. En ole kuitenkaan vielä itse sijoittanut, mutta aikomuksena olisi pieniä sijoituksia tehdä. Kerroit myös lukeeneesi muita sijoitus blogeja, voisitko kertoa mistä nämä blogit löytyvät?

    Jussi

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla että kiinnostaa. Ennen ensimmäisiä sijoituksiani seurasin myös pörssiä päivittäin ja mietin milloin olisi hyvä sijoittaa ja mihin. Näkemystä voi hakea myös kauppalehden keskustelupalstalta, mutta niihin juttuihin ei kovin sokeasti kannata uskoa.. hyvää viihdettä kuitenkin :)

    Lisäsin muutaman seuraamani blogin oikeaan laitaan, kannattaa tutustua.

    VastaaPoista

Suosituimmat jutut