keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tervetuloa!

Päädyin kirjoittamaan omaa blogia sijoittamisesta, säästämisestä ja muista taloudenhoitoon liittyvistä asioista seurattuani aikani muita saman aiheen blogeja. Sijoittamisesta kiinnostuin vuoden 2010 alussa, jolloin avasin oman salkun ja tein ensimmäiset sijoitukseni osakkeisiin. Tämän jälkeen olen lukenut aktiivisesti alan kirjallisuutta ja ajankohtaisia uutisia. Näin ollen en ole erityisen kokenut sijoittaja, mutta pyrin jatkuvasti kehittymään. Finanssihai blogin nimenä ilmaisee siis pikemminkin tavoitetta kuin nykyistä tilannetta.

Olen 23-vuotias työssäkäyvä opiskelija, jonka tavoitteena on säästää ja sijoittaa työstä saatavia rahoja kannattavasti, jotta kertynyt varallisuus mahdollistaisi tulevaisuudessa monipuolisemmin omien toiveiden ja tarpeiden toteuttamisen sekä antaisi mahdollisesti vapautta työssäkäyntiin. Sijoittamisella en tavoittele äkkirikastumista, mutta olen valmis ottamaan jonkin verran riskiä. Tällä hetkellä olen kiinnostunut kasvattamaan osakkeilla saatavaa osinkotuloa, minkä takia hyvät osingonmaksajat ovat erityisessä tarkkailussani.

Kirjoituksissani pyrin perustelemaan omia sijoituspäätöksiäni ja kertomaan omasta talousosaamiseni kehittymisestä sekä mahdollisuuksien mukaan jakamaan tätä tietoa muille. Itse olen kokenut muiden blogien lukemisen erittäin kehittäväksi ja mielenkiintoiseksi. Lisäksi on mukava nähdä muiden perusteluita sijoitusten tekemiselle. 

Nykyään vietän siis useimmat päiväni töissä työpöydän ääressä, kuitenkin sivutoimisesti opiskellen. Lähitulevaisuudessa tarkoituksenani olisi lisätä opiskelun määrää ja jättää työssäkäyntiä vähemmälle. Siihen asti pyrin kuitenkin keräämään mahdollisimman paljon rahaa säästöön, jotta voisin jatkaa nykyisellä elintasolla myös opiskelujen aikana osinkojen ja opintotuen avulla. Blogia aloittaessa sijoitusvarallisuutta olen saanut kerättyä n. 22000€, josta osakkeisiin sijoitettuna on toistaiseksi n. 13500€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut