keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

H&M:n osto

Käytän osakevälittäjänä Nordnettiä, johon vaihdoin OP:n vastaavasta huomattavasti pienempien kulujen takia. Säilytys on Nordnetissä ilmainen ja välityspalkkiot ovat kohtuullisella tasolla. Osakesäästäjien kekskusliiton jäsenenä välityspalkkiot ovat 5€ toteutuneesta kaupasta. Nyt Nordnetillä oli kampanja tietyistä Pohjoismaisista osakkeista, joita pystyy hankkimaan ilman välityspalkkioita. 

Päädyin ostamaan pienen määrän H&M:a, jonka ostoa olin suunnitellut jo aiemminkin. Osakkeen kurssi on tällä hetkellä lähes alimmalla tasollaan viimeisen kuluvan vuoden ajalta. Näin ollen arvostustaso tarjosi kohtuullisen ostopaikan etenkin pienemmälle ostolle, koska välityspalkkiota ei joudu maksamaan. H&M:n osingot vuodelta 2010 ovat kuitenkin kohtuullista tasoa.

Muista maista saatavien osinkojen verotusta on hyvä tutkia jo etukäteen. Pohjoismaisen verosopimuksen mukaan Ruotsilla on oikeus periä osingoista 15% veroa. Osinko verotetaan kuitenkin myös Suomessa, mutta tällöin Ruotsiin maksettu vero vähennetään Suomeen maksettavan veron määrästä. Periaatteessa verotus kuulostaa suhteellisen yksinkertaiselta, mutta nähtäväksi jää onko se sitä myös todellisuudessa. Tämä on ensimmäinen kerta kun ostin osakkeita muualta kuin Suomesta, joten veroilmoituksen kanssa lienee syytä olla tarkkana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat jutut