torstai 17. maaliskuuta 2011

Salkkuni tällä hetkellä

Tällä hetkellä salkussani on kuutta eri osaketta. Nokiaa, Talvivaaraa, Orionia, Sampoa, UPM:ää sekä pieni määrä H&M:a. Kuten alla olevasta kaaviosta voi todeta, on Nokian ja Talvivaaran osuus verrattain suuri.

Nokialla onnistuin saamaan ensimmäisen suuremman voittoni ja myin osakkeet ajoissa pois ennen laskun alkamista. Kuitenkin päädyin ostamaan Nokiaa pariin otteeseen uudestaan "halpaan hintaan" siten, että keskihinta on tällä hetkellä 7,99. Kurssi on tästä kuitenkin laskenut merkittävästi parin kuukauden sisällä ja myös aiemmat voitot ovat oikeastaan menneet moninkertaisesti. Monesti olen päättänyt Nokiat myydä, mutta aina olen päätynyt odottamaan, huonolla menestyksellä. Kun ensimmäisen kerran osakkeen kanssa onnistui, on luopuminen hankalampaa. Tällä hetkellä olen menettänyt toivon Nokian suhteen, enkä itsekään usko uuden strategian menestykseen... En ole kuitenkaan vielä päättänyt miten osakkeen kanssa tulen toimimaan.

Muut salkkuni osakkeet ovat tällä hetkellä mukavasti voitolla suhteessa alkuperäiseen hankintahintaan. Nämä eivät valitettavasti kata Nokian tappioita, mutta pienentävät niitä kuitenkin paljon. Talvivaaraa menin ostamaan erityisen hyvään ajankohtaan, enkä ole osakkeen kanssa kiireellä liikkeellä. Uskon että muutamien vuosien kuluttua osakkeen arvostus on noussut nykyisestä huomattavasti.

Orion ja Sampo ovat salkussa puhtaasti osingot mielessä. Molemmat maksavat hyvää osinkoa ostohintaan nähden. UPM maksaa kohtuullista osinkoa ja tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Hennes & Mauritzia ostin kokeilun vuoksi.

1 kommentti:

Suosituimmat jutut